در این بلاگ میخواهیم با هم ببینیم که با استفاده از نرم افزار crack شده مایکروسافت CRM میتوانیم به ارزشهایی که مد نظرمان است برسیم یا خیر.
ذکر این نکته ضروری است که نرم افزار CRM مایکروسافت یکی از برترین نرم افزار های CRM در دنیاست. خرید لایسنس این نرم افزار و پیاده سازی آن به کمک پارتنرهای مایکروسافت توانسته بسیاری از شرکتها را به اهدافشان از پیاده سازی نرم افزار CRM برساند. ولی در این بلاگ در مورد پیاده سازی نرم افزار crack شده مایکروسافت CRM توسط یک تیم متخصص برنامه نویسی آن صحبت میکنیم.
آیا شرکت مایکروسافت و یا پارتنرهایش در ایران خدمات ارائه می دهد؟
خیر. علی رغم امضای توافق نامه برجام و برداشته شدن تدریجی تحریمها علیه ایران، هنوز شرکتهای نرم افزاری آمریکایی در ایران خدمات ارائه نمیدهند و به پارتنرهای خود نیز اجازه نمیدهند که با سازمانهای ایرانی کار کنند زیرا برای ارائه هر گونه خدمات به کشور ایران نیاز دارند مجوزهای لازم را از دفتر OFAC آمریکا دریافت نمایند. شرکت مایکروسافت همواره شرایط و ضوابط ارائه خدمات خود در سایر کشورها را در آدرس https://www.microsoft.com/en-us/exporting/overview.aspx نشان میدهد.
بنابراین در حال حاضر هیچ پارتنر رسمی مایکروسافتی (چه نصب و راه اندازی نسخه On-premise و چه ارائه خدمات Cloud نرم افزار CRM) در ایران فعالیت ندارد. شما در صفحه اطلاعات مربوط به پارتنرهای مایکروسافت در آدرس https://partnercenter.microsoft.com/en-us/pcv/search مشاهده مینمایید که پارتنری از منطقه ایران وجود ندارد و اصلا شما نمیتوانید منطقه ایران را برای مشاهده پارتنرها در این منطقه انتخاب نمایید. البته سایتهای تقلبی مانند سایت http://www.partnerpoint.com وجود دارند که در ایران پارتنر معرفی کردهاند و باید دقت نمایید تا همواره سایت رسمی شرکت مایکروسافت را ملاک دریافت اطلاعات خود در این زمینه قرار دهید.
هزینههای استفاده از نرم افزار Crack شده Microsoft CRM چقدر است؟
استفاده از نسخه انگلیسی این سیستم در ابتدا یک هزینه دانلود و یا خرید CD ساده خواهد داشت. ولی آیا این نرم افزار به همین شکل پاسخ نیازهای کسب و کارمان را خواهد داد و هزینههای جانبی بیشتری برایمان ایجاد نمی کند؟
در ادامه برخی از هزینههایی که لازم است برای قابل استفاده نمودن سیستم نرم افزار CRM مایکروسافت انجام دهیم را باهم مرور میکنیم که این هزینهها باعث میشوند که برخلاف ذهنیتی که از یک نرم افزار crack شده داریم، کاملا رایگان هم مانند ویندوز نتوانیم از این سیستم استفاده کنیم.
هزینه فارسی سازی و استفاده از تاریخ شمسی
برای اینکه بتوانیم از تمامی امکانات نرم افزار CRM مایکروسافت استفاده نماییم لازم است که تاریخ آن شمسی شود و زبان آن نیز فارسی شود. بنابراین در این جا باید از خدمات شرکت هایی که فارسی سازی این سیستم را انجام میدهند استفاده نمود تا یک مایکروسافت CRM فارسی داشته باشیم.
همچنین دو مشکل در این زمینه وجود دارد:
- 1 – شرکتهایی که کار فارسی سازی مایکروسافت CRM را انجام می دهند در لایه ظاهر نرم افزار یا اصطلاحا UI این فارسی سازی را انجام میدهند که موجب کندی سیستم در طرف کاربران خواهد شد (با توجه به کامپیوتر مورد استفاده کاربران، این کندی شدت و ضعف خواهد داشت)
- 2 – با نصب به روز آوریهای شرکت مایکروسافت روی نرم افزار مایکروسافت CRM این فارسی سازی (با توجه به بخشهایی که به روز خواهد) دچار مشکل خواهد شد و فارسی سازیها نیز، نیاز به به روز آوری خواهد داشت.
هزینههای اختصاصی سازی
برای پاسخ به برخی نیازهایمان، لازم است در سیستم پایه مایکروسافت CRM تغییراتی اعمال شود و اصطلاحا سیستم اختصاصی سازی شود. و همچنین برای برقراری ارتباط آن با سایر سیستم هایمان لازم است plugin هایی نوشته شود تا این ارتباط برقرار شود بنابراین شرکتها نیازمند نیروی متخصص برای اختصاصی سازی و یکپارچه سازی در زمینه مایکروسافت CRM هستند و برای این بخش نیز باید هزینه کنند.
هزینههای نگهداری
کسب و کارها با پیشرفتهایی که میکنند با نیازمندیهای جدیدتری مواجه میشوند و به گزارشهای جدیدتری از سیستم خود نیاز مییابند و در نتیجه پاسخ به نیازهای پیچیدهتر و پیشرفته تر غالبا با سختیهای بیشتری مواجه هستند. این پیچیدگی، بسیاری از شرکتهای متوسط و بزرگی که در ایران از سیستم Microsoft CRM استفاده میکنند را پس از مدتی مجبور کرده است که یک یا چند نیروی متخصص برنامه نویس را به استخدام خود در آورند که بتوانند به شکل مناسب از سیستم خود نگهداری نموده و به نیازهای جدید خود پاسخ دهند. این امر افزایش هزینه نگهداری از سیستم را به دنبال خواهد داشت.
عدم توانایی در پاسخ به نیازهای جدید با توجه به اختصاصی سازیهای قبلی انجام شده که بعضا بدون در نظر گرفتن نیازهای آتی و استراتژیهای شرکت در زمینه CRM انجام شده است یکی از دلایلی ست که این شرک ها را به این تصمیم رساندهاند که نرم افزار CRM خود را عوض نموده و به سیستم دیگری مهاجرت کنند. همچنین هزینهی بالای نگهداری جز دلایل بسیار مهم در مهاجرت به سیستم CRM دیگری میباشد زیرا در زمان انتخاب نرم افزار مدیران گمان می کردهاند که از یک سیستم crack شده میتوانند با صرف هزینهای کمتر ارزش بیشتری بگیرند.
هزینه تغییر تیم پیاده ساز مایکروسافت CRM
یکی از دلایلی عمده شرکتهایی که مایکروسافت را برای پیاده سازی انتخاب میکنند این است که اگر بعد از مدتی ما به هر دلیلی دیگر نخواستیم با این شرکتی که در حال حاضر مایکروسافت را برایمان اختصاصی سازی میکند کار کنیم می توانیم اختصاصی سازیها را با شرکت دیگری ادامه دهیم. این شرکتها به این نکته توجه نمیکنند که اگر برنامه نویسی برای اختصاصی سازی برایشان انجام شده باشد، شرکت پیاده سازی آن کد اختصاصی را در اختیارشان قرار نمیدهد و بنابراین بسیاری از اختصاصی سازیها توسط تیم دیگر قابل تغییر نیستند و باید آنها از ابتدا آن بخشها را کد نویسی نمایند. پس تغییر پیمانکار پیاده سازی هزینههای بسیاری برای شرکت در پی خواهد داشت و در اکثر موارد اینگونه نیست که بدون هزینه مازاد و دوباره کاری بتوان شرکت ارائه دهنده خدمات را تغییر داد.
تیم برنامه نویسی نرم افزار CRM مایکروسافت و دانش اختصاصی سازی و جاری سازی نرم افزار
همانطور که احتمالا پیش از این نیز زیاد شنیده اید CRM تنها یک نرم افزار نیست و نرم افزار CRM ابزاری است که به سازمان شما کمک میکند تا به اهداف و استراتژیهایی که در زمینه مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) دارید برسید. همچنین از شخص و یا تیمی که تنها فارسی سازی و برنامه نویسی در نرم افزار CRM مایکروسافت را انجام میدهد نباید انتظار داشته باشید که دانش فرآیندی و بیزینسی CRM و یا توانایی مدیریت تغییر و جاریسازی نرم افزار را در سازمان شما داشته باشد. که غالبا نیز به همین شکل است.
بنابراین در کنار تیم متخصص برنامه نویسی که کار اجرایی اختصاصی سازی را انجام میدهند شما به افرادی با تخصص CRM نیاز دارید که بتواند چالشهای شما در زمینه CRM و راه حلهای این چالشها را به شما نشان دهد و به شما کمک کند که استفاده از نرم افزار را میان کاربران خود جاری نمایید. پس استفاده از Microsoft Dynamics CRM به خودی خود تضمین کننده موفقیت شما در پیاده سازی نرم افزار CRM نخواهد بود. کما اینکه یکی از بزرگترین بانکهای کشور و نیز یکی از شرکتهای بزرگ در ارائه خدمات ارتباطی کشور، که در بخش مرکز تماس خود از مایکروسافت CRM استفاده می کردهاند، با وجود بهره از زبدهترین برنامه نویسان در ادامه اختصاصی سازی سیستم خود برای پاسخگویی به نیازهای خود با مشکل مواجه شده و در حال تغییر سیستم CRM خود هستند.
جمع بندی
در قدرت و کیفیت Microsoft Dynamics CRM تردیدی وجود ندارد و پیاده سازی آن به کمک پارتنرهای خود مایکروسافت میتواند به سازمانها در حل چالشهای مدیریت ارتباط با مشتریانشان کمک کند چرا که آنها هم توان برنامه نویسی و هم دانش فرآیندی CRM را دارند؛ ولی استفاده از نسخه crack شده نرم افزار CRM مایکروسافت نه برای شرکتها بدون هزینه خواهد بود و نه به دلیل کیفیت این نرم افزار تضمین کننده به موفقیت رسیدن آنها است. همانطور که بسیاری از شرکتها به دلیل هزینههای بالای نگهداری از سیستم و یا اینکه از ابتدا نمیدانسته اند چگونه به نیازهایشان در نرم افزار CRM باید پاسخ دهند امروز به نقطهای رسیدهاند که مجبورند نرم افزار CRM خود را با نرم افزار دیگری جایگزین کرده و تمامی دردسرهای مهاجرت به یک سیستم دیگر را تحمل نمایند.
با توجه به این امر که همگی با مباحث اخلاقی استفاده از نرم افزارهای crack شده به خوبی آشنا هستیم و در مورد آن زیاد شنیده ایم، در این بلاگ به بحث در این مورد نپرداختیم.
سلام و عرض خسته نباشید
امروز به طور تصادفی این مقاله رو پیدا کردم و خب، از اونجایی که موضوع جالب و مرتبط با حیطه کاری خود ما بود، با علاقه خوندمش. در نهایت فکر می کنم یکم در حق سی آر ام مایکروسافت (کرک شده فارسی به قول شما) بی انصافی کردید.
از نظر من، مساله بیشتر بر سر امکانات هست. من مطمئن هستم که سرو سی آر ام یک سرویس قوی و عالی برای بسیاری از کاربران هست. اما هنوز هم بسیاری از کسب و کارها نیاز به یک سرویس دارند که قابلیت شخصی سازی بالایی داشته باشه و من در بین نرم افزارهای سی آر امی که خوب می شناسم (این شامل نرم افزار شما نمیشه که بخوام راجع بهش نظر بدم)، سیستمی با قابلیت های مایکروسافت ندیدم. آیا سی آر ام جایگزینی وجود دارد؟ مثلا همین سرو سی آر ام از نظر امکانات می تونه پاسخگوی کسب و کارهای بزرگ باشد؟
منتظر پاسخ شما هستم
با تشکر
سلام جناب محمدی،
از اینکه نظرات خود را با ما در میان گذاشتید متشکرم.
ایده اولیه نوشتن این مقاله ناشی از مشاهده شرکت های بسیار زیادی (بزرگ و کوچک) در بازار بود که در استفاده از مایکروسافت CRM شکست خورده و به اهداف خود نرسیده بودند و سعی کردیم بر اساس مشاهدات دلایل این شکست ها را شرح دهیم. مسئله اولیه در انتخاب نرم افزار امکانات است ولی برای موفقیت در طولانی مدت ما باید چگونگی پیاده سازی، چگونگی پشتیبانی، نگهداری از نرم افزار و همراهی تامین کننده و هزینه های این موضوعات را مد نظر قرار دهیم. شرکت های کوچک زیادی را دیده ام که به دلیل هزینه های بالای پیاده سازی مایکروسافت در نقطه اولیه استفاده از CRM باقی مانده و شرکت های بزرگی که علیرغم بهره مندی از برنامه نویسانی که بصورت اختصاصی بر مایکروسافت CRM کار می کردند در پیاده سازی دچار مشکل شده بودند. شاید غم انگیز ترین مثال در این رابطه شرکت بزرگی بود که کل فرایند فروش خود را که بخش اعظمی از آن باید در ماژول فرصت های فروش مدیریت شود را در ماژول سرنخ ها مدیریت می کردند و به واسطه داشتن تیم اختصاصی توسعه مایکروسافت، ماژول سرنخ ها را آنقدر توسعه داده بودند که بتواند تا حدی نیازمندی هایی که ماژول دیگری برای آن وجود دارد را جواب دهد و در نهایت نیز در دریافت گزارشات با مشکل مواجه شده بودند.
از نظر من بزرگترین ضربه به مایکروسافت CRM در ایران از طرف بسیاری از ارائه کننده گان این نرم افزار وارد شده است. در حالت عادی برای ارائه نرم افزار شما یا باید تولید کنید که حداقل نیاز به ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان سرمایه اولیه داشته و باید تخصص های مرتبط با آن را نیز داشته یا کسب کنید و یا برای نمایندگی یک نرم افزار لازم است از فیلتر های شرکت تامین کننده رد شوید، در حالی که در مورد مایکروسافت CRM کافیست آن را دانلود کرده با کمترین سطح دانش فارسی کرده و به بازار ارائه کنید و این باعث شده بسیاری از اشخاص و شرکت ها بدون داشتن تخصص لازم و تنها با هدف سودآوری در کوتاه مدت وارد بازار آن شده و در نهایت با شکست مشتری در استفاده، برند مایکروسافت CRM تضعیف شود.
در رابطه با سوالی که راجع به سرو سی آر ام نیز پرسیده بودید باید عرض کنم، این نرم افزار با توجه به امکاناتی که دارد می تواند پاسخگوی نیازهای پیچیده کسب و کارهای بزرگ باشد همانگونه که در حال حاضر نیز در شرکت های بزرگ با نیازهای پیچیده از آن استفاده می شود.
با احترام
رضا گذشتی
دوستان اگر نرم افزاری سراغ دارید که صرفا تحت وب نباشد و بتوان به صورت آفلاین و یا شبکه داخلی شرکت استفاده کرد به من اطلاع بدید ممنونم.
ایمیل : m.jebeli.ir@gmail.com
همچین در مورد مایکروسافت CRM صحبت کردین انگار شما با سرو CRM معجزه میکنید و هیچ هزینه ای برای شرکتها نداره!!! هرکسی که با هزینه هاش مشکل داره میتونه از آنلاینش استفاده کنه که هزینه ش از CRM خود شما هم کمتره. داخل ایران هم چندتا شرکت آنلاین مایکروسافت CRM ارائه میکنن. بنابراین وقتی بحث کرک و فارسی شدن و این داستانها رو پیش میکشید، فکر سرویسهای آنلاین هم باشید. در مورد امکانات و قدرتش هم که مقایسه هر CRM داخلی با مایکروسافت CRM شبیه به جوکه!
سلام دوست عزیز،
در این بلاگ در مورد SarvCRM صحبتی نشده است و همانطور که در پاسخ به نظر قبلی نیز عرض کردم دلیل نوشتن این بلاگ دیدن شرکت های زیادی است که با استفاده از مایکروسافت فارسی به اهدف خود نرسیده اند و نکاتی را مطرح کرده ام که شرکت ها پیش از استفاده از مایکروسافت سی آر ام باید به آنها فکر کنند.
تیم سرونو با SarvCRM معجزه نمی کند، تنها با کمک مدیران شرکت ها چالش های اساسی آنها را تعیین کرده و به آنها نشان می دهد که با استفاده از ابزار چگونه می توانند بر این چالش ها غلبه کنند. طبیعتا شرکت ها بهای استفاده از ابزار و کمک به آنها برای حل چالش هایشان را نیز پرداخت خواهند کرد و استفاده از SarvCRM و پیاده سازی آن رایگان نیست.
همانطور که شما می فرمایید شرکت هایی هستند که بدون لایسنس شرکت مایکروسافت (مایکروسافت در ایران بصورت قانونی نمی تواند نماینده ای و درآمدی داشته باشد)، CRM این شرکت را بصورت آنلاین ارائه می دهند ولی آنها نه نماینده مایکروسافت هستند که تحت نظر مایکروسافت چگونگی پیاده سازی این ابزار را فرا گرفته باشند و نه حداقل تولید کننده نرم افزار هستند که آگاهی داشته باشند هر ماژول را برای پاسخ به چه نیازی تولید کرده اند، چگونه باید از آن استفاده کرد و ارتباطات ماژول ها در نرم افزشان چگونه است.
داشتن امکانات زیاد ولی عدم استفاده درست از آنها نمی تواند به شرکت ها برای پاسخ به مشکلاتشان کمک کند. من در این بلاگ مقایسه ای در مورد امکانات نرم افزارها انجام نداده ام ولی در پاسخ به شما باید بگویم که شرکت های متوسط و بزرگ بسیاری توانسته اند با امکانات SarvCRM به نیازهای خود پاسخ دهند و این نرم افزار امکانات مورد نیازشان را در اختیارشان قرار داده است.
با احترام
خرید نرم افزار خدمات مشتری در ایران یعنی افتادن در تله شرکتهای نرم افزار برای اینکه از شما یک گاو شیرده بسازند و هر آنچه یک نفر با دشمنش میکنه بر سر شما بیاورند و نهایتاً پول و وقت و سرمایه شما رو به هدر بدهند به نظر من اصلاًبه شرکتهای نرم افزاری ایرانی اعتماد نکنید .
هرچند هم که نرمافزارهای خارجی محلی سازی نشده باشند ولی از دردسرهایی که بعد از خرید نرمافزارهای ایرانی خواهید کشید کمتر خواهد بود
سلام دوست عزیز،
در ایران هم تولید کننده مواد غذایی خوب داریم و هم بد. هم وکیل خوب داریم و هم بد. در هر صنفی شما با برخی مجموعه ها مواجه می شوید که خدماتی بدون کیفیت به مشتریان خود ارائه می کنند (اصطلاحا بساز بنداز هستند) و همچنین می توانید مجموعه هایی را پیدا کنید که بهترین تجربه را به مشتریان خود منتقل می کنند. البته که ما در فضای کسب و کاری قرار داریم که در بیشتر اوقات متاسفانه با کیفیت بد مواجه می شویم چه در شرکت ها و ادارات دولتی و چه در شرکت های خصوصی.
در حال حاضر در فضایی هستیم که در آن مشتریان نرم افزارها روز به روز درخواست های خود برای دریافت یک سطح قابل قبول سرویس از تامین کننده خود را افزایش می دهند و آن تامین کنندگانی که نمی توانند به این درخواست های منطقی پاسخ دهند حداکثر می توانند یکی دوسالی در بازار CRM دوام آورند و حتی اگر آن شرکت به حیات خود ادامه دهد ولی دیگر زمینه و فیلد کاری اصلی آنها ارائه نرم افزار CRM نیست و به کارهایی مانند ارائه خدمات IT، مدیریت سرور ها، طراحی وب سایت و …. روی می آورند. رقابت باعث می شود شرکت هایی که خدمات با کیفیت بد ارائه می دهند از بازار خارج شوند.
در ضمن شما زمانی که از مایکروسافت CRM استفاده می کنید نیز نمی توانید برای حل مشکلاتتان و دریافت سرویس با شرکت مایکروسافت ارتباط برقرار کنید و باید از شرکت و یا فردی که برای شما نرم افزار را اختصاصی سازی نموده است کمک بگیرید. پس از هر سیستمی که می خواهید استفاده نمایید (چه نر افزارهای خارجی و چه ایرانی) باید سعی کنید شرکتی ایرانی را پیدا کنید که خدمات با کیفیتی به شما ارائه دهد.
ما در ایران زندگی می کنیم پس برای برآورده کردن نیازهایمان و دریافت خدمات (چه نرم افزاری و چه غیر نرم افزاری) با شرکت های ایرانی طرف هستیم. کاری که برای فرار از آسیب های احتمالی آینده (اتلاف زمان و هزینه) می توانیم انجام دهیم اینست که از متخصصان و یا کسانی که تجربه استفاده از خدمات مدنظرمان را دارند، پرس و جو کنیم تا بتوانیم بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
با احترام
احسنت .
سلام،
وقتی شما درخصوص یک نرمافزار بین المللی و استاندارد (Dynamics CRM) که سازنده آن مایکروسافت هست مقاله میگذارید
میبایست به نکات زیر دقت کنید.
1 ) نرم افزار Dynamics CRM فقط یک نرم افزار نیست و یک فرهنگ سازمانی ایجاد میکند.چیزی که هیچکدام از نرم افزارهای مشابه توان ایجاد آنرا ندارد و به همین دلیل است که هر سال به عنوان بهترین نرم افزار CRM انتخاب میشود، چه برسد به نرم افزارهای ایرانی!
2 ) وقتی صبحت از Dynamics CRM میشود یعنی امکانات بینهایت، یعنی توسعه پذیری و سفارشی سازی توسط مشتری، یعنی امکان تعیین استراتژی ، یعنی افزایش قدرت تصمیم گیری مدیران مجموعه، یعنی وجود امنیت کامل در نرمافزار و بسیاری مواردی دیگر که با یک جستجوی کوچک میتوان متوجه قدرت آن شد
3 ) در یک نرم افزار با پیشینه قوی که تولید کننده آن قول بی رغیب یعنی Microsoft هست، امکان یادگیری و توسعه نیز هم آسان هم سریع میشود.
4 ) مایکروسافت همیشه مرجع قوی از اطلاعات و آموزشها برای همه انواع کاربران مانند مدیران، سرپرستان، کاربران عادی، توسعه دهندهگان می باشد و تنها با داشتن اینترنت و مرور صفحه های مایکروسافت میتوانید به همه دانش مورد نیاز بدون پرداخت حتی 1سنت دست یابید.
5 ) دلیل موفقیت و پیشرفت مایکروسافت در Dynamics CRM قابلیت سفارشی سازی توسط خود مشتری می باشد که هزینه ها را پایین می آورد نه بالا !
من چندین سال هست که در حوزه نرم افزار CRM خدمات مشاوره، تحلیل، راه اندازی، پیاده سازی و آموزش میدهم و همیشه لبخند رضایت بروی صورت مشتریانم بوده است و دلیل آن این است که مشتری میتواند بدون هیچ دغدغه ای و در هر زمانی که بخواهد نرم افزار را توسعه دهد و میتواند یک پرتال کاملی برای سازمان خود طراحی و ایجاد کند.
یکی از مشکلات اکثر شرکتها وجود نرم افزارهای مختلف می باشد که همیشه همه کاربران اعم از مدیران و کارشناسان و توسعه دهنده گان را می رنجاند که با وجود نرم افزار Dynamics CRM این رنجش حذف خواهد شد و با قابلیت هایی که نرم افزار Dynamcis CRM به ما میدهد ما میتوانیم یکپارچگی در سازمان بوجود بیاوریم.
در خصوص نرم افزار فارسی ساز، هموطنان ما لطف کرده اند که بستری را فراهم کرده اند تا بتوان تاریخ شمسی و پوسته فارسی ساز به کاربرانی که “تمایل” دارند به زبان فارسی از نرم افزار استفاده کنند وجود داشته باشد. که همیشه در تولید نرم افزارهای ایرانی مشکلات وجود دارد همانطور که نرم افزار شما هم باگ و مشکلاتی دارد که آنها را شاید نگویید.
اینکه شرکتهای بزرگ شکست خورده اند بدلیل این هست که افراد مناسبی را انتخاب نکرده اند و یا بدون برنامه ریزی وارد دنیای Dynamics CRM شده اند
همانطور که قبلتر توضیح دادم نرم افزار Dynamics CRM یک فرهنگ سازمانی ایجاد میکند و ما باید دانشی در سطح یک سازمان داشته باشیم تا بتوانیم روش مناسب پیاده سازی را انتخاب کنیم.
اینکه یک سری شرکتها شکست خورده اند و یا نمیتوانند بطور کامل از Dynamics CRM استفاده کنند بدلیل نداشتن مشاوره است چون در ایران اغلب به این تفکر هستند که نرم افزار با Next و Next نصب میشود و بعد با چند فرم میتوان کار را انجام داد.
صحبت برای این زمینه بسیار هست و امیدوارم که متن من بطور کامل در سایت شما برای عموم قرار گیرد که این خود نشان دهنده محیط رقابتی سالم هست.
موفق باشید
سلام جناب زینالی،
متشکرم بابت توجه تان و نظری که ارسال نمودید.
نرم افزارها ابزاری هستند که به شما کمک می کنند تا بتوانید استراتژی و فرهنگی که مد نظرتان هست را در سازمان ها بهتر و کاراتر اجرا نمایید و فقط استفاده از یک نرم افزار (هر نرم افزاری چه ایرانی و چه خارجی) نمی تواند فرهنگ سازمان ها را اصلاح نماید. بنابراین ابتدا باید استراتژی های سازمانی طراحی شود فرهنگ سازمانی مطلوب جاری شود و سپس برای بهبود و تسریع انجام امور از نرم افزار استفاده شود.
توسعه پذیری و سفارشی سازی نیز تنها مختص مایکروسافت CRM نیست و نرم افزارهای بسیاری این قابلیت را دارند. و البته نکته مهم تر در زمان توسعه و اختصاصی سازی نرم افزارها از جمله مایکروسافت CRM اینست که باید بسیاری از جنبه ها و اثرات توسعه و اختصاصی سازی نرم افزار دیده شود تا سازمان ها پس از مدتی با ابزاری مواجه نشوند که بیش از اینکه برایشان منفعت داشته باشد، برایشان در حال ایجاد دردسر باشد.
نرم افزارهای استانداردی مانند مایکروسافت، Salesforce، SugarCRM و …. اگر با آنها آشنا باشید همگی از الگوی فرایندی تقریبا واحدی استفاده می کنند که بهترین تجربیات (Best practice) هستند، سازمان ها چون نمی توانند فرایندهای خودشان را اصلاح نمایند، تلاش می کنند نرم افزار را روی فرایندهای مشکل دار خود سوار کنند. بسیاری از شرکت ها در ابتدای مسیر پیاده سازی و توسعه به دلیل اینکه نرم افزار را به هرشکلی که می خواهند تغییر می دهند، گمان می کنند که مسیر درستی را در پیش گرفته اند ولی پس از 3 4 سال به دلیل مشکلاتی که با آنها مواجه می شوند به ناچار تصمیم می گیرند که نرم افزارشان را جایگزین کنند.
منابع آموزشی و امکانات زیادی برای آموزش چگونگی توسعه نرم افزار مایکروسافت CRM در اینترنت در دسترس هستند. نکته ای که بسیاری از سازمان ها به آن توجه ندارند اینجاست که تنها مطالعه این موارد نمی تواند به افراد آموزش دهد که چگونه استراتژی ها و تاکتیک ها را طراحی کنند، و چگونه از ابزار برای رسیدن به اهدافشان بهره گیرند و از آن مهمتر چگونه انجام تغییرات در سازمان ها را مدیریت کنند. دقیقا مثل این است که من با جستجوی نام و اثرات داروها در اینترنت برای بیماری دارو تجویز نمایم. در شش ماه آینده برای این بیمار چه پیش می آید، خدا می داند.
این خیلی منطقی نیست که نتیجه گیری کنیم چون یک نرم افزار قدرتمند است (من منکر قابلیت های مایکروسافت CRM نیستم) پس حتما تیمی که می تواند آن را اختصاصی سازی کند نیز تیمی توانا است و می تواند ما را به جواب برساند. که البته تعداد تجربه های ناموفق در رسیدن به نتیجه مطلوب با نرم افزار مایکروسافت CRM در ایران نیز همین نکته را نشان می دهد.
همانگونه که در نظرات قبلی نیز گفته ام هدف از این بلاگ این بوده است که سازمان ها بداند استفاده از نرم افزار crack شده مایکروسافت CRM برایشان کم هزینه تر از سایر گزینه ها نیست چون تنها با زدن چند دکمه next قرار نیست صاحب نرم افزاری شوند که تمامی مشکلاتشان را حل می کند و تنها متعلق بودن یک نرم افزار به شرکت مایکروسافت نمی تواند ضامن به موفقیت رسیدن آنها باشد. و دانش سازمانی و استراتژی تیمی که با آنها برای پیاده سازی نرم افزار همکاری می کند فاکتور بسیار بسیار پر اهمیتی در یک پیاده سازی موفق است.
لازم به ذکر است که تمامی متن نظر شما بدون دخل و تصرف به جز بند آخرش که در آن به معرفی خود و اعلام آدرس ایمیلتان برای ارائه خدمات مشاوره پرداخته بودید منتشر شده است.
با احترام
ممنون از اینکه متن منو منتشر کردید.
اما شما به یک نکته اصرار شدیدی دارید و آن هم این است که هزینه ها و پیاده سازیها پیچیده و زیاد هست و …
اصولا در سیستم CRM که من پیاده سازی میکنم به مشتریان خود ماهی نمیدهم و ماهیگیری یاد میدهم و به آنها فرهنگ سیستماتیک شدن و کاربرد دقیق از ابزارها را آموزش میدهم و در این جریان پیاده سازیها را هم انجام میدهم تا مشتری بداند که باید با چه روشی با این سیستم رفتار کند و نحوه توسعه درست را فرا بگیرد.
آیا مجموعه نرم افزار Office که برای مایکروسافت هست را کسی بطور اورجینال میخرد ؟ آیا تا بحال با نسخه های فعلی که در ایران نصب شده است مشکلی پیش آمده ؟
آیا سیستم عامل مایکروسافت (ویندوز) که اکثر کاربران داخل ایران از آن استفاده میکنند تا بحال مشکلی برای کاربران خود ایجاد کرده است ؟
پس روش و استراتژی تولید نرم افزار مایکروسافت نیز مشخص هست.
اکثر شرکتهای ایرانی از کپی برداری از همین نرم افزار Dynamics CRM نرم افزار خود را توسعه داده اند و برای ایجاد بازار برای خود آنرا نقد میکنند.
اگر به کاربران نرم افزار Dynamics CRM آموزش داده شود که طریقه درست استفاده از آن به چه صورت هست هم میتوانند از قابلیتهای منحصر بفرد این سیستم نرم افزار استفاده کنند و با خواندن آموزشهای خود سایت Dynamics همه مورد را دقیق یاد بگیرند تا بتوانند بدون دغدغه آنرا مطابق با قوانین و روشهای شرکت خود توسعه بدهند.
موفق باشید
سلام جناب زینالی،
من تجربه ای که از مشاهده و کار با شرکت هایی که نرم افزار CRM مایکروسافت پیاده سازی نموده اند را بیان کرده ام و بحث اصرار داشتن یا نداشتن نیست.
استفاده از مجموعه office با بنا نهادن فرایندهای کسب و کار بر روی یک نرم افزار کرک شده متفاوت است. زمانی که درهای تجارت جهانی باز شود (شرایط کسب و کار الان را در نظر نگیرید و به سال های آینده نگاه کنید) شرکت ها مجبورند هزینه بالای خرید لایسنس اصل را به همراه جریمه های استفاده غیرقانونی پرداخت کرده و یا نرم افزار خود را که سالیان سال آن را توسعه داده اند و از آن استفاده کرده اند، با هزینه مایگریشن (مالی و زمانی) زیاد تغییر دهند بنابراین عقل حکم می کند در صورتی که امیدی به آینده ایران برای حضور در بازارهای جهانی داریم، برای فرایندهای اصلی کسب و کار ریسک استفاده از نرم افزارهای کرک شده را انجام ندهیم.
با احترام
چگونه میتوان از خدمات شما استفاده کرد؟
باز CRM خیلی وضعیت بهتری دارد خدا به داد کسانی برسد که از SharePoint استفاده می کنند.
مممنون از مطلب خوبتون
سایتتون واقعا در مورد مسایل به تحلیل خود و نه کپی پیست است ممنون
با درود
بر این اصل اخلاقی قطعا واقف هستید که ماموریت اصلی متخصصین در هر حوضه قبل از فروش خدمات و محصول خود مشاوره درست و بهدور از گرایشات مالی باشد.مقاله شما رو مطالعه کردم و این کاملا بی انصافیست که وقتی اشارهبه معایب این سیستم در ایران نمودید کاملا مدلی صحبت نموید که مشتری را متقاعد به خرید محصول خود نمایید.
توسعه Dynamics CRM کاملا میتواند توسط خود سازمان و حتی بدون دانش IT و برنامه نویسی باشد چرا که فرآیندهای هر سازمان بنا به هر دلیلی دچار تغییر خواهند شد و این موضوع در نرم افزار شما تغییر فرآیندها و توسعه فرآیندها و موجودیت های جدید امکانپذیر بودنش جای سوال دارد چه بسا بنا به شکل دلخواه مشتری نشود.
کاملا باید اعتراف کرد که سیستم های مدیریت مشتری ایرانی سعی بر کپی برداری از این سی آر ام مایکروسافت و یا پروژه های open source در دنیا مانند sugar crm بوده است. خیلی دور از ذهن است که مایکروسافت از فردا روزی اعلام به تغییر شغل یا عدم ارایه نسخ جدید این سیستم ها را نماید ولی از سازمان های کوچک و ایرانی اصلا غیر طبیعی و دور از ذهن نیست.
اینکه crm بتواند خود را با تکنولوژی و ارتباطات و ابزار جدید بروز نماید مسائلی هست که باید پاسخگو به مشتریان بود و جواب داد.در بازار های تجاری اخلاقی نیست که محصولشرکتی را تخریب و یا مقایسه ضعف ها را نماییم. بهتر است از توانایی های محصول صحبت شود که خود گویای همه مسائل میباشد.
البته نظرات شما در بحث فارسی ساز ها هم کاملا غیر فنی و تخریب تولیدکنندگان فارسیساز بود که بهیچ عنوان مصداق فنی حداقل در مورد محصول فارسیسازی که بنده میشناسم را ندارد.
سلام جناب بختیاری،
دقیقا بر این اصل اخلاقی که می فرمایید واقف هستم و هدف از این بلاگ نیز همین اصل بوده و سعی شده است که به کسانی که می خواهند نرم افزار CRM خریداری و راه اندازی کنند آگاهی داده شود که برخلاف گفته ای که فروشندگان محصول کرک شده مایکروسافت فارسی به کار می برند، استفاده از نرم افزار مایکروسافت به دلیل اینکه در ایران قانون کپی رایت وجود ندارد و کرک شده است برایشان بدون هزینه نخواهد بود و اتفاقا استفاده از مایکروسافت داینامیک CRM بدون نیروی متخصص و پارتنرهای شرکت مایکروسافت می تواند در طولانی مدت برای آنها هزینه های به مراتب بیشتری ایجاد کند. شرکت هایی که از مایکروسافت داینامیک CRM استفاده می کنند بر اساس سایزشان یا نیروی متخصص مایکروسافت استخدام و تربیت کرده اند و یا از خدمات شرکت ها فعال در این حوزه استفاده می کنند. من در طول حدودا 12 سالی که در زمینه اجرای پروژه های CRM فعال هستم شرکتی را ندیده ام که فرایندهای خود را تغییر داده باشد و بدون استفاده از متخصصان، یک نفر مایکروسافت داینامیک CRM اش را نیز به تناسب تغییر داده باشد. بسیار خوشحال می شوم که من و سایر خوانندگان این بلاگ را با این شرکت هایی که بدون هزینه در طی زمان از نرم افزار مایکروسافت خود نگهداری کرده اند و خودشان بدون استفاده از نیروی متخصص (داخلی یا برونسپاری)، CRM شان را تغییر داده اند آشنا نمایید.
من با این فرمایش شما که می فرمایید خواننده را متقاعد به استفاده از SarvCRM نموده ام مخالف هستم زیر در این بلاگ هیچ صحبتی از SarvCRM نشده است و تنها تجربیات مشاهده شرکت هایی که در ایران از مایکروسافت استفاده نموده اند را جمع بندی کرده و بیان کرده ام.
کاملا درست است که افراد بدون دانش IT و برنامه نویسی می توانند مایکروسافت را اختصاصی سازی نمایند. ولی همین افراد با نداشتن دانش CRM که تخصصی به مراتب مهم تر از برنامه نویسی IT در زمینه پیاده سازی نرم افزار CRM است سازمان را با اختصاصی سازی های خود با مشکلات جدی مواجه می کنند. شخصی که دست به اختصاصی سازی می زند مهمتر از دانش IT باید شناخت از فرایندهای سازمانی و قدرت تحلیل فرایند ها را داشته باشد.
جناب بختیاری دقیقا دوستان پیاده ساز مایکروسافت داینامیک CRM با بی اخلاقی و یا از روی کم دانشی با گفتن این جملات که هر کسی می تواند مایکروسافت را تغییر دهد و بعد از پیاده سازی اولیه، استفاده از مایکروسافت دیگر هزینه چندانی برای سازمان شما نخواهد داشت، سازمان ها را فریب می دهند. مادامی که سازمانی از هر نرم افزار CRM استفاده می کند برای اختصاصی سازی هایش نیاز به نیرویی با تخصص فرایندی CRM دارد که بتواند نحوه صحیح پاسخگویی به نیازها در سازمانش را به او نشان دهد. (این تخصص می تواند در داخل سازمان شکل گیرد و یا از نیروهای بیرونی استفاده شود) دقیقا مانند اینکه شما تنها یکبار به دکتر مراجعه نمایید و از آن به بعد بدون تحصیل در رشته پزشکی تصمیم بگیرید که مریضی هایتان را خودتان درمان کنید.
در صورتی که با نرم افزار های مطرحی مانند salesforce، مایکروسافت، SugarCRM و… کار کرده باشید متوجه شده اید که همگی بر پایه یک سری اصول بنا نهاده شده اند و آن هم بهترین تجربیات (best practice) است بنابراین تا حدود بسیار زیادی به هم شباهت دارند. بنابراین هر سیستمی که بخواهد بر اساس بهترین تجربیات باشد نیز تا حدودی شبیه همین نرم افزارها خواهد بود و SarvCRM نیز از این قاعده مستثنی نیست.
خوشبختانه تعداد مشتریان SarvCRM به گونه ایست که ادامه حیات و فعالیت شرکت سرونو برای ارائه خدمات در حوزه CRM توجیه اقتصادی دارد (یکی از بزرگترین دلایل عدم ادامه فعالیت شرکت ها ناتوانی در موازنه هزینه ها و درآمدهای سازمان می باشد) و امید داریم که سالیان سال بتوانیم به مشتریانمان خدمات ارائه دهیم.
اتفاقا در این بلاگ محصول شرکت مایکروسافت را به عنوان یک ابزار قدرتمند معرفی کرده ام. ولی تلاش کرده ام که سازمان ها را از خطر افراد کم دانش، بی اخلاق و سودجویی که خود را پارتنر مایکروسافت معرفی کرده و با استفاده از جملاتی مانند اینکه استفاده از مایکروسافت CRM برای شما در آینده هزینه چندانی ندارد، آنها را فریب می دهند با خبر کنم. که خوشبختانه بازخوردهایی که از این بلاگ گرفته ام نشان می دهد این بلاگ نتایج مثبتی به همراه داشته است.
من نمی دانم شما با کدام فارسی ساز کار کرده اید ولی نمونه هایی که من دیده ام هم مشکل کندی داشته اند و هم با به روز آوری های مایکروسافت دچار مشکلات فراوان شده اند.
با احترام
ممنون
باسلام
دانش crm اینجانب یا به نوعی مدیریت ارتباطات مشتری به 10 سال گذشته و آشناییت با یک نرم افزار crm کاملا سفارشی سازی شده در اولین محل کارم می باشد. در طول این مدت براساس شرایط کار با نرم افزارهای داخلی و خارجی مانند : ایده پرداز طلوع،وی تایگر و مایکروسافت کار کردم.
و متوجه بزرگترین وجه تفاوت مایکروسافت با دیگر محصولات شدم که بسیار فرمت پیچیده و تخصصی در تعاریف ساختار دارد و نرم افزار قابل درک و سهلی برای کاربران خصوصا کاربر crm ندارد. میتونم مایکروسافت را به یک سری جعبه داخل هم تشبیه کنم که با باز کردنش باز هم یک جعبه دیگر داخل آن هست.
به صرف قابلیت بالا یک نرم افزار نمیتوان آن را در هر سیستمی مفید و کارا در نظر گرفت و همیشه برای من جالب است فروشندگان نرم افزار مایکروسافت crm با وجود اینکه هیچ مجوز مستقیم و نمایندگی از طرف شرکت مرتبط ، اغلب به شکلی از این سیستم پشتیبانی میکنند که گویا خودشان طراح اولیه سیستم هستند و حاضر به قبول نیستند نرم افزار مایکروسافت در ایران نه به دلیل تحریم به دلیل سخت بودن کار و نیاز به زبان برنامه نویسی و … موفق نبوده است.
باتشکر
سلام
اگر یک شرکت با زیرمجموعه های فراوان هستید و به دنبال یک سیستم ERP می باشید در انتخاب Microsoft Dynamics کمی بیشتر تحقیق کنید که آیا سیستم Pricing در نرم افزار مایکروسافت با استانداردهای شرکت شما سازگار است ؟
سلام جناب گذشتی این نرم افزار فارسیشو میخام هم انگلیسی شو یهترینش